Rubik-bemutató

2024. március 27-én, szerdán az 1.b osztály tanulói részére Rubik-bemutatót tartottak iskolánk tanulói: Csuvikovszky Dorka (8.a), Tari Áron József (8.a), Farkas András (5.b), Nigrinyi Nándor Dávid(2.b).

A bemutatót tartó diákok az 1.b osztály tanulóinak elmesélték, hogy ismerték meg a játékot, illetve különböző gyakorlati útmutatásokkal, tanácsokkal szolgáltak a kirakás megtanulásához. Az első osztályos tanulók részére nagy meglepetés volt a bemutató, melynek középpontjában ez alkalommal is a kirakás, a gyakorlat állt. A hagyományokhoz híven, többek között, 2x2x2 illetve 3x3x3 kockák, valamint Pyraminx kirakására került sor. A kirakások ideje alatt az interaktív táblán különböző kirakási rekordokat is nyomon követhettek a gyerekek, mely szintén alátámasztja azt, hogy ez a logikai játék milyen nagy teret ad a kreativitásnak, ahol csak és kizárólag a képzelet szab határt. A gyerekek nagyon aktívak, lelkesek voltak, igyekeztek minél bonyolultabb keverést megvalósítani…

Minden résztvevő – a hagyományokhoz híven – egy nagyon mozgalmas, építő, jó hangulatú bemutató részese lehetett!

Ennek a Rubik-bemutatónak adott egy különleges hangulatot az a tény, hogy Dorkának és Áronnak – hosszú évek után – mint „aranyos diák” – ez volt az utolsó bemutatója. Nem lehetünk elég hálásak nekik, hogy ezt a fantasztikus játékot éveken át – alázattal, lelkesedéssel – megismertették iskolánk tanulóival.

Nagyon büszkék vagyunk rátok, köszönjük nektek ezeket a pillanatokat, soha nem feledjük!