Szakmai nap

2024. február 15-én intézményünkben, a Gyöngyösi Arany János Általános Iskolában, a Sakkpalota program referencia intézményében szakmai napot tartottunk, melynek célja a Polgár Judit módszer megismertetése és a Sakkpalota program tantárgyi integrációjának bemutatása volt.

A köszöntő és a nyitótánc után az érdeklődők bemutató foglalkozásokon ismerkedhettek a Sakkjátszótér, a Sakkpalota és a SakkTesi programmal, jó gyakorlatokat láthattak tantárgyi integrálásra 1. osztályos magyar, 4. osztályos környezetismeret és 5-6. évfolyamos matematika tehetséggondozó foglalkozásokon.

A rendezvényen részt vett Őryné Gombás Csilla a Polgár Judit Módszer alkotója, fejlesztője, módszertani szakértője, akivel közös interaktív Sakkpalota képességfejlesztő játszóházban vehettek részt az iskola tanulói és a résztvevő felnőttek.

A programot Misetáné Dr. Burján Anita a Sakkpalota tréner, a Magyar Sakkszövetség Oktatási-Kutatási Bizottság elnökének „Hogyan tovább?” címmel tartott előadása zárta, melyben bemutatta hogyan vihető tovább a Sakkpalota program a felső tagozatos matematikában.

Ismételten egy tartalmas, eredményes napot tudhatunk magunk mögött!

Köszönjük a résztvevő gyerekek munkáját és a szülők támogatását!