Rubik kocka, sport pohár bemutató

Iskolánkban az immár hagyományos Rubik-bemutató mellett első osztályos tanulóink megismerkedhettek egy másik izgalmas játékkal a sport poharazással is.

Rubik kocka bemutató:

2020. október 21-én, illetve 2020.november 4-én Csuvikovszky Dorka (5.a) és Tari Ádám (5.a) Rubik-bemutatót tartottak az első évfolyamos tanulók részére, akik a sakk mellett, megismerhették ezt a szintén nagyszerű logikai játékot. A bemutató sikerét mutatta, hogy Dorkáéknak sok diák esetében sikerült felkelteni az érdeklődést a Rubik kocka iránt.

A bemutató során Dorka és Áron mesélt többek között arról is, hogy mikor és hogyan találkoztak a kockával, mennyit gyakorolnak. A gyerekek, nagy érdeklődéssel, odafigyeléssel hallgatták a két előadót. Sor került 2x2x2 illetve 3x3x3 kockák kirakására, időméréssel fűszerezve. Dorka a versenyzéssel kapcsolatos tapasztalatait is szívesen megosztotta diáktársaival. A gyerekek videófilmen keresztül megtekinthettek egy-két extrém kirakási módot (víz alatti, több kocka egyszerre történő kirakása) is. A gyerekeknek lehetőségük nyílt megtapasztalni, hogy az oly egyszerűnek tűnő kirakás nem is olyan egyszerű…

Sport pohár bemutató:

Abba a szerencsés helyzetbe kerültek az idei első évfolyamos tanulóink, hogy Lőrincz Barnabás (3.b) és Tóth Levente (5.a) tanulók jóvoltából 2020. október 22-én, illetve 2020. november 5-én, betekintést nyerhettek a sport poharazás rejtelmeibe.

Barniék látványos, izgalmas előadáson, bemutatón keresztül osztották meg a sport pohárral kapcsolatos tapasztalataikat. Elmesélte a két előadó, hogy mikor és hol találkoztak először a sport pohárral. A poharazás esetében is elhangzott a gyerekek felé jó tanácsként a kitartás, illetve a sok-sok gyakorlás jelentősége, fontossága. A gyerekek Barni esetében kétféle, Levente esetében egyféle színű poharakból épített különböző gúlákat láthattak, az időmérő használata itt is kihagyhatatlan volt. A gyerekek által feltett kérdések is mutatták, hogy ennél a játéknál is egy nagyon sikeres bemutatót sikerült megvalósítaniuk az előadóknak.