Tisztelt Szülők, kedves Gyerekek!

Először is szeretném megköszönni mindenkinek a türelmet és a pozitív hozzáállást a kialakult rendkívüli helyzetben. Hétfőtől megkezdtük a digitális oktatásra való átállást, amely az oktatás minden szereplőjét – beleértve a szülőket is – komoly feladat elé állította. Az elkövetkező időszakban mindannyiunknak nagy türelemre, odafigyelésre, együttműködésre, toleranciára lesz szükségünk. Tantestületünk mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekek oktatását továbbra is a megszokott színvonalon biztosítsa. Hangsúlyt helyezünk a törzsanyag átadására, a gyakorlásra, a képességfejlesztésre. Ehhez hozzátartozik az ellenőrzés és a számonkérés is, de most nem ez az elsődleges feladatunk. Ebben a helyzetben is komolyan kell venni a tanulást szülőnek, gyermeknek egyaránt. Kérem, hogy a következő heteket ne szünidőnek tekintsék a gyerekek! A számítógép, okostelefon most is a diákok fontos társa marad, de a játékszer helyett munkaeszközzé is kell válnia.

Kérem a szülőket, alakítsanak ki egy napirendet gyermekük számára!

Kollégáink minden nap 9 óráig felteszik az aznapi órák tananyagát. A napközis tanítók szabadidős és gyakorló feladatokkal látják el a gyerekeket.

Javasoljuk, hogy a délelőtti órákban a pedagógusok iránymutatása alapján az órarend szerinti tantárgyakkal foglalkozzanak a gyerekek.  Személyes konzultációt a tanuló -előre jelezve ezt a kérését a pedagógus felé – pedagógustól az órarend szerinti órájában kérhet.

Intézményünk döntése alapján a digitális oktatás mindenki által használt alapja a KRÉTA lesz. A rendszer még néha akadozik, de dolgoznak a megjelenő problémák megoldásán. Ezen a felületen kapják meg a gyerekek a tananyagot, a házi feladatot. Az ”Üzenetek”-ben lehet „levelezni” a pedagógusoknak a diákokkal, ezen a felületen lehet csatolmányokat is küldeni. (pl. fénykép a kiadott feladatok megoldásáról).

Kérem, hogy az iskola honlapját, a Kréta felületét, az osztályok zárt Facebook csoportjaiba történő bejegyzéseket napi rendszerességgel nézzék. Ha kérdésük merül fel, kérjenek segítséget a pedagógusoktól, az iskolavezetéstől.

Amennyiben problémája van a Krétába való belépéssel, írjon az ajiskgy@gmail.com címre.

Eredményes közös munkát kívánok mindenkinek!

Vigyázzanak önmaguk és gyermekeik egészségére!

Gyöngyös, 2020.03.17.

Juhászné Dafkó Andrea

intézményvezető